Sve informacije o Srcu i uslugama pronađite na javnom webu Srca.

50 GODINA

Događanja

U godini nezahvalnoj za organizaciju proslava, svojim korisnicima i javnosti koja nas prati omogućili smo prijenose nekoliko događanja koja smo bili u mogućnosti organizirati na dozvoljene načine. Okrugli stol organiziran povodom 50. rođendana Srca, „Digitalnom transformacijom do inovativnosti i izvrsnosti u znanosti i visokom obrazovanju“ održao se 29. travnja 2021. godine, u potpunosti online, od 9 do 10:45 sati. Isti dan, s početkom u 13 sati, održala se Promocija prigodne poštanske marke „50. obljetnica Sveučilišnog računskog centra“, uz vrlo malen broj sudionika te uvažavajući trenutne epidemiološke mjere. Niže na stranici možete pogledati snimke oba događanja i pročitati više detalja.

"Promocija poštanske marke „50.
obljetnica Sveučilišnog računskog centra“
"Okrugli stol Digitalnom transformacijom do
inovativnosti i izvrsnosti u znanosti i visokom obrazovanju"

Detaljnije o događanjima

"Okrugli stol Digitalnom transformacijom do inovativnosti i izvrsnosti u znanosti i visokom obrazovanju" (29. travnja od 9 do 10:40)

Svi su svjesni koliko dramatično IKT mijenja život i rad svih. Pa ipak, promjene su daleko sporije i manje dramatične nego što bi itko očekivao. Pandemija nas je prisilila da intenzivnije koristimo tehnologiju, ali tek za preživljavanje, ne za supstancijalne promjene. Znamo li uopće kakve bi to supstancijalne promjene IKT mogao donijeti znanosti, istraživanju i obrazovanju? Je li prepreka tome naša mašta, težina kojom mijenjamo svoje svjetonazore i navike ili ipak još tehnologija nije dovoljno zrela?

Pozvali smo ugledne članove akademske zajednice da nam na panelu govore o svom viđenju utjecaja IKT-a na znanost i obrazovanje u budućnosti te moguće putove dotle.

U raspravi sudjeluju:

  • Snježana Prijić-Samaržija, rektorica Sveučilišta u Rijeci
  • Nina Begičević Ređep, dekanica Fakulteta organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu
  • Ivan Marić, ravnatelj Sveučilišnog računskog centra Sveučilišta u Zagrebu
  • Gordan Lauc, Farmaceutsko-biokemijski fakultet Sveučilišta u Zagrebu
  • Antun Lovro Brkić, Institut za fiziku
  • Helena Virić Gašparić, Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu.

Moderator: Predrag Pale, Fakultet elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu

"Promocija poštanske marke „50. obljetnica Sveučilišnog računskog centra“ (29. travnja od 13 do 13:30)

Povodom rođendana Srca, Hrvatska pošta izdala je prigodnu poštansku marku „50. obljetnica Sveučilišnog računskog centra“. Marka je predstavljena na konferenciji za novinare. Na konferenciji su govorili Ivan Marić, ravnatelj Srca, prof. dr. sc. Kaludio Pap, predsjednik Upravnog vijeća Srca i Krešimir Domjančić, voditelj Odjela za odnose s javnošću Hrvatske pošte. Konferencija za novinare održala se prostorima Srca, uz vrlo malen broj sudionika te uvažavajući trenutne epidemiološke mjere.