Sve informacije o Srcu i uslugama pronađite na javnom webu Srca.

  • 1974

KOMPJUTER NA SVEUČILIŠTU


Prva konferencija Srca održana je davne 1974. godine u Zagrebu, a bila je vezana uz početak rada u Srcu najvećeg računalnog sustava u ovom dijelu Europe UNIVAC 1110. Dolazak za ta vremena uistinu računalnog diva, predodredio je i originalni naziv konferencije: COMPUTER AT THE UNIVERSITY (KOMPJUTER NA SVEUČILIŠTU), ali i njezinu stalnu povezanost s temama modernog obrazovanja i modernog, informatički osviještenog sveučilišta.

Teme te davne prve konferencije bile su:

  • SRCE-University Computing Centre
  • Computers in Education
  • Software Engineering and Programming Languages
  • Computer Networks
  • Computing Centres within Universities

a u zborniku konferencije je otisnuto 29 radova (uključujući 8 inozemnih) koje su napisala 44 autora na hrvatskom, njemačkom i engleskom jeziku.

Konferencija je uskoro postala multidisciplinarnom, okupljala je ugledne znanstvenike i stručnjake iz svijeta i Hrvatske, te je kasnije međunarodno prepoznata kao značajno mjesto susreta i razmjene znanja i iskustava vezanih uz znanstveni, istraživački i stručni rad u različitim područjima razvoja i primjene informacijskih i komunikacijskih tehnologija (ICT). Posebno se potiče interakcija između znanstvenika i istraživača koji dolaze iz različitih područja ICT, pa se upravo stoga od 1991. godine konferencija organizira pod novim nazivom ITI “INFORMATION TECHNOLOGY INTERFACES”.

Natrag

Pregled odabranih trenutaka