Sve informacije o Srcu i uslugama pronađite na javnom webu Srca.

  • 1980

UNIVAC 1100, IBM 4341


Prvi sustav za upravljanje relacijskim bazama podataka na kojem se radilo u Srcu bio je CA-UNIVERSE, implementiran na računalu IBM 4341 pomoću kojeg je bio realiziran projekt ISUO (Informacijski sustav usmjerenog obrazovanja). Prije toga radilo se s tzv. mrežnim bazama (DMS 1100) koje su bile implementirane na računalu UNIVAC 1100 (koji je zamijenio sustav UNIVAC 1110 1980. godine) vrlo moćnom i naprednom za svoje vrijeme, a koji je bio u uporabi kao središnji računalni resurs Srca sve do sredine devedesetih godina. Dolaskom računala IBM 4341 započela je i suradnja Srca s IBM-om, koja je bila posebno intenzivna početkom devedesetih u razdoblju tzv. IBM-ove Akademske inicijative.

U osamdesetim godinama se djelovanje Srca proširilo na suradnju s organizacijama i poslovnim sustavima izvan sustava znanosti i obrazovanja te posebno na izgradnju velikih "sportskih" informacijskih sustava, među kojima svakako osim ZOI 1984, treba spomenuti informacijske sustave za Mediteranske igre u Splitu 1979, Igre dobre volje u Moskvi 1986. i Univerzijadu 1987. u Zagrebu.

Iz skupine "poslovnih" projekata Srca u osamdesetima izdvajamo Poslovni informacijski sustav "DINERS Club" na kojem su stručnjaci Srca stekli praktična iskustva, primjenjiva u mnogim kasnijim projektima te Integrirani informacijski sustav poslovnog odlučivanja ISPO (izvorni proizvod Srca koji bi se po mnogočemu mogao smatrati pretečom današnjih velikih ERP sustava kao što je npr. SAP, kasnije je brigu o sustavu preuzeo CAOP).

Natrag

Pregled odabranih trenutaka