Sve informacije o Srcu i uslugama pronađite na javnom webu Srca.

  • 1991

Međunarodna konferencija ITI


Information Technology Interfaces ime je pod kojim se međunarodna konferencija Srca održavala od 1991. godine pa sve do posljednjeg, jubilarnog 35. održavanja 2013. godine. ITI je nastavak konferencija koje su se do tada održavale pod imenom KOMPJUTER NA SVEUČILIŠTU od 1974. godine (u Cavtatu od 1980.).

Od ratne 1992. godine, zbog stanja u južnom dijelu Hrvatske, konferencija je privremeno do 2001. godine preseljena u Pulu, a od 2002. do kraja se ponovo održavala u Cavtatu.

Osim promjene imena, 1991. je konferenciji donijela i druge promjene: engleski je postao jedini službeni jezik konferencije (do tada su to bili i hrvatski i engleski) što je dodatno naglasilo međunarodni moment. Osim toga Hrvatska se godinu ranije spojila na EARN/BITNET svjetsku mrežu znanstvenika pa je prvi puta u svijet odaslana digitalna verzija Poziva za objavu radova (za ITI '91). Od te su godine zbornici konferencija prisutni u mnogim svjetskim bazama, uključujući katalog IEEE. Odabrani radovi objavljivani su u znanstvenim časopisima, a redovito u časopisu CIT - Journal of Computing and Information Technology. Svaka konferencija bila je posebno obilježena nizom pozvanih predavanja uglednih znanstvenika i stručnjaka iz područja informacijske i komunikacijske tehnologije i njezinih primjena.

U sklopu konferencije se od 1994. održavao i Biostat - susret istraživača iz biometrije i statistike čiji je suorganizator bilo Hrvatsko biometrijsko društvo (HBMD). Također se od 1996. održavala i biometrijska škola za zainteresirane sudionike s prigodnom temom iz biometrije ili statistike.

Natrag

Pregled odabranih trenutaka