Sve informacije o Srcu i uslugama pronađite na javnom webu Srca.

  • 1998

Tečajevi za inženjere računalnih sustava


Uočavajući potrebu za strukturiranim obrazovanjem sistemskih inženjera, Srce je za potrebe CARNet-a 1998. godine pripremilo zaokružen skup tečajeva pod nazivom "Tečajevi za inženjere računalnih sustava". Pri tom valja spomenuti da u to vrijeme u hrvatskom obrazovnom sustavu nije postojao specijalizirani program obrazovanja za poslove upravljanja računalnim sustavima.

Početni skup tečajeva pokrivao je ove teme: operacijski sustav UNIX, sistemska administracija, TCP/IP, sistemska administracija mrežnih aplikacija, te sigurnost računala i mreža. Projekt je vodio Dobriša Dobrenić.

U narednim godinama Srce je u suradnji s CARNet-om organiziralo niz predavanja, a s ciljem razmjene iskustva uspostavljen je i portal za sistem-inženjere (arhiva portala) koji će u narednim godinama postati važno mrežno mjesto svakog sistemskog inženjera u sustavu znanosti i visokog obrazovanja.

Srce je od 2006. godine vlastitim snagama nastavilo održavati seminare za IT specijaliste i održavati portal Sistemac na kojem su dostupne snimke i popratni materijali s održanih seminara.

Natrag

Pregled odabranih trenutaka