Sve informacije o Srcu i uslugama pronađite na javnom webu Srca.

  • (2002. - 2004.)

Uspostava MS-EDU centra, Cisco akademije i Linux akademije


U razdoblju od 2002. do 2004. godine u Srcu su uspostavljeni obrazovni centri u kojima su se stjecala znanja i vještine u skladu s profesionalnim standardima značajnijih IT organizacija.

Tako je 2002. godine uspostavljen Obrazovni centar za Microsoftove tehnologije (MS-EDU centar) koji je započeo s radom kao zajednički projekt tadašnjeg Ministarstva znanosti i tehnologije i Sveučilišnog računskog centra. U tu je svrhu u Srcu osnovan tim stručnjaka koji su tijekom akademske godine 2001./2002. prošli odgovarajuću obuku za predavače MOC (Microsoft Official Curriculum) tečajeva te položili odgovarajuće stručne ispite. Tečajevi u okviru MS-EDU centra održavali su se do 2012. godine.

Iste godine je Srce ušlo i u sustav lokalnih Cisco akademija. Nastava za prvu grupu polaznika Cisco akademije mrežnih tehnologija u organizaciji Srca počela je 28. travnja 2003. godine. Nastava se održavala u skladu s programom obrazovanja Cisco Certified Network Associate (CCNA) koji je pokrenula tvrtka Cisco Systems, do 2015. godine.

Krajem 2004. godine u Srcu je s radom započela i Linux akademija, sustav obrazovanja iz područja Linuxa namijenjen računalnim profesionalcima. Nastavni program i materijali koji su se tada koristili za izvođenje tečajeva Linux akademije bili su zasnovani na programu i materijalima koje je razvio IBM. Krajem 2013. godine Srce je ponovno pokrenulo Linux akademiju koja je aktivna do danas. U razdoblju od 2013. godine do kraja 2020. godine tečajeve Linux akademije pohađalo je više od 800 polaznika.

Natrag

Pregled odabranih trenutaka