Sve informacije o Srcu i uslugama pronađite na javnom webu Srca.

  • 2003

Poliprojekt CRO-GRID


2003. godine počeo je poliprojekt CRO-GRID. Cilj mu je bio omogućiti znanstvenicima i istraživačima Hrvatske distribuirane resurse za napredna računanja.

Srce je vodilo jedan od tri projekta unutar projekta CRO-GRID – CRO-GRID infrastruktura. Projekt CRO-GRID infrastruktura kao cilj je imao zadatke ispitati i odrediti najpogodnije tehnologije povezivanja računalnih resursa u grozdove (engl. cluster), izgraditi grozdove u znanstvenim i akademskim centrima, povezati grozdove u jedinstveni, unutar akademske zajednice standardni GRID sustav, koristeći mrežu CARNet te druge poslove koji zahtijevaju visoku stručnost.

Preostala dva dijela poliprojekta CRO-GRID bila su: CRO-GRID Posrednički sustavi, čiji je voditelj bio Fakultet elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu i CRO-GRID Aplikacije, čiji je voditelj bui Institut Ruđer Bošković. CRO-GRID infrastruktura prerasla je u CRO NGI – Hrvatsku nacionalnu grid infrastrukturu. To je bila raspodijeljena računalna okolina, sastavljena od procesorskih i podatkovnih resursa smještenih u čvorištima unutar Republike Hrvatske i predstavljala je temeljnu infrastrukturu za znanstvena istraživanja.

Natrag

Pregled odabranih trenutaka