Sve informacije o Srcu i uslugama pronađite na javnom webu Srca.

  • 2005

EQIBELT - početak e-učenja u Hrvatskoj


Međunarodni Tempus projekt “EQIBELT (engl. Education Quality Improvement by E-learning Technology) – Poboljšanje kvalitete obrazovanja tehnologijom e-učenja” pokrenut je 1. 9. 2005. godine i trajao je do 31. 1. 2009. godine.

Nositelj projekta bilo je Sveučilište u Zagrebu, a u njemu je sudjelovalo osam Sveučilišta iz sedam zemalja Europske unije: Austrije, Belgije, Estonije, Finske, Portugala, Španjolske i Velike Britanije te tri sveučilišta u Hrvatskoj (Zagreb, Rijeka i Dubrovnik), CARNet i tadašnje Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa. Koordinator projekta bilo je Srce.

Tijekom projekta održano je šest radionica i pet predavanja stručnjaka koja su okupila više od 320 profesora, nastavnika i tehničkog osoblja, studenata i ostalih članova akademske zajednice. Taj projekt je bio začetak primjene tehnologije e-učenja u visokoškolskom obrazovanju u Hrvatskoj, a projektom su osigurana financijska sredstva, iskustvo i znanje stečeno na sveučilištima u EU.

Također, kroz projekt su izrađene i prihvaćene strategije e-učenja na Sveučilištu u Zagrebu, Rijeci i Dubrovniku te uspostavljeni su centri i timovi za e-učenje. Među njima je i Centar za e-učenje Srca koji je nedavno proslavio i svoju trinaestu obljetnicu djelovanja kontinuirane podrške visokoškolskim ustanovama, nastavnicima i studentima u području e-učenja.

Danas je e-učenje na visokoškolskim ustanovama sastavni dio obrazovnog procesa, a to ponajprije možemo zahvaliti projektu EQIBELT i svim stručnjacima koji su se udružili u jednom cilju, a to je da visokoškolsko obrazovanje u Hrvatskoj učine još boljim i dostupnijim.

Natrag

Pregled odabranih trenutaka