Sve informacije o Srcu i uslugama pronađite na javnom webu Srca.

  • 2007

Hrvatska nacionalna grid infrastruktura (CRO NGI)


Hrvatska nacionalna grid infrastruktura (CRO NGI) predstavljala je cjelovitu raspodijeljenu računalnu okolinu, sastavljenu prvenstveno od računalnih (procesorskih) i podatkovnih (diskovnih i tračnih) sredstava, smještenih u zemljopisno raspodijeljenim sjedištima unutar Republike Hrvatske.

CRO NGI je bio zajednički resurs znanstvene i akademske zajednice i predstavljao je temeljnu infrastrukturu za znanstvena istraživanja, primjenu novih tehnologija i povezivanje Hrvatske i hrvatskih znanstvenika u europski istraživački (ERA) i visokoobrazovni (EHEA) prostor.

Koordinator CRO NGI-ja operativni je nositelj koji osigurava planiranje, izgradnju, održavanje i svakodnevno funkcioniranje CRO NGI. Koordinator CRO NGI-ja bio je Sveučilišni računski centar (Srce), a u upravljanju su sudjelovali Savjet CRO NGI, koji je imenovao ministar nadležan za znanost, te Vijeće partnera i Vijeće korisnika.

CRO NGI organizacijski je počeo djelovati 1. siječnja 2007. godine. Grid infrastruktura uspostavljena projektom CRO-GRID Infrastruktura činila je osnovu infrastrukture CRO NGI, a koja je kasnije nadograđivana.

2019. godine CRO NGI evoluirao je u HTC Cloud.

Natrag

Pregled odabranih trenutaka