Sve informacije o Srcu i uslugama pronađite na javnom webu Srca.

  • 2009

Nagrada "Otvorena informatika"


Hrvatska udruga za otvorene sustave i Internet (HrOpen) i Hrvatska udruga Linux korisnika (HULK) dodijelile su nagradu “Otvorena informatika” za 2008. godinu Sveučilišnom računskom centru.

Nagrada je dodijeljena u okviru otvaranja 16. manifestacije Dani otvorenih računarskih sustava / Hrvatska konvencija korisnika Linuxa DORS/CLUC 2009. Nagradu “Otvorena informatika” HrOpen i HULK dodjeljuju jednom godišnje onim građanima Republike Hrvatske ili organizacijama, tvrtkama ili institucijama iz Republike Hrvatske koje su svojim djelovanjem ostvarivali izrazite rezultate u razvoju, implementaciji, uporabi ili promidžbi otvorenih sustava.

U obrazloženju odluke navodi se da “od prvih, pionirskih koraka u uvođenju Interneta u Hrvatsku prije 18 godina, Srce u svojem radu koristi i razvija sustave otvorenog koda za javne mrežne usluge Interneta, osigurava korištenje naprednih autorizacijskih i autentikacijskih infrastruktura AAI@EduHr i eduroam, računalnog klastera Isabella i hrvatskog GRID-a temeljenih na otvorenom kodu, te provodi obrazovanje za otvorene sustave.”

Natrag

Pregled odabranih trenutaka