Sve informacije o Srcu i uslugama pronađite na javnom webu Srca.

  • 2010

Srce članica nove organizacije EGI.eu


Organizacija EGI.eu (sadašnja EGI Foundation), osnovana je 8. veljače 2010. godine u Amsterdamu kao neprofitna organizacija s ciljem koordiniranja i upravljanja europskom grid infrastrukturom (EGI) uspostavljenom za potrebe europske istraživačke zajednice. Organizaciju čini savez nacionalnih grid infrastruktura (NGI) i europskih međunarodnih istraživačkih organizacija (EIRO) među kojima je od samog osnutka i Hrvatska nacionalna grid infrastruktura (CRO NGI) koje je Srce koordinator.

Članstvom u organizaciji EGI.eu, Srce sudjeluje u upravljanju, izradi strategija i planova gradnje, te aktivno doprinosi izgradnji najveće distribuirane infrastrukture za znanstveno računanje na svijetu, ujedno promovirajući i osiguravajući hrvatskim istraživačima pristup resursima i uslugama EGI.

Srce je u ulozi partnera, a EGI.eu u ulozi koordinatora, sudjelovalo ili sudjeluje u provedbi slijedećih infrastrukturnih projekata u okviru EU programa Obzor 2020 (engl. Horizon 2020):

  • EGI-Inspire - European Grid Initiative: Integrated Sustainable Pan-European Infrastructure for Researchers in Europe (2010.-2014.)
  • EGI-Engage - Engaging the Research Community towards an Open Science Commons (2015.-2017.)
  • EOSC-hub - Integrating and managing services for the European Open Science Cloud (2018.-2021.)
  • EGI-ACE - EGI - Advanced Computing for EOSC (2021.-2023.)
  • EOSC-Future (2021.-2023.)

Natrag

Pregled odabranih trenutaka