Sve informacije o Srcu i uslugama pronađite na javnom webu Srca.

  • 2016

Portal "Srce i otvoreno obrazovanje"


Povodom obilježavanja Međunarodnog tjedna otvorenog obrazovanja 2016. godine Srce je uspostavilo mini-portal Srce i otvoreno obrazovanje na kojem se mogu pronaći obrazovni materijali koji su rezultat rada zaposlenika Srca.

Na portalu se nalaze priručnici za tečajeve i popratne datoteke, online tečajevi, snimke predavanja u organizaciji Srca koje svi zainteresirani mogu iskoristiti za samoučenje i tako povećati vještine povezane s uporabom informacijske i komunikacijske tehnologije. Priručnici su objavljeni pod licencijom Creative Commons koja uz navođenje autora inicijalne inačice priručnika omogućava mijenjanje i preradu materijala u nekomercijalne svrhe. Na taj se način nastavnici i svi koji sudjeluju u pripremi i provedbi nastave mogu koristiti obrazovnim materijalima Srca.

S ciljem povećanja svjesnosti o važnosti i prednostima otvorenosti obrazovanja Srce redovito organizira okupljanja zajednice u obliku tribina, okruglih stolova, razmjene iskustva među nastavnicima i svim zainteresiranima u sustavu znanosti i visokog obrazovanja. Posebno valja izdvojiti besplatan online tečaj Uporaba Creative Commons licenci na obrazovnim sadržajima kroz koji se autori obrazovnih sadržaja mogu upoznati s pravima koja im kao autorima pripadaju te upoznati se s primjenom licencija Creative Commons.

Popis aktivnosti Srca u području otvorenosti obrazovanja dostupan je na stranici OA i OER u Srcu.

Natrag

Pregled odabranih trenutaka