Sve informacije o Srcu i uslugama pronađite na javnom webu Srca.

  • 2018

Počeo projekt HR-ZOO


Sredinom srpnja 2018. godine svečanim potpisivanjem Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za strateški projekt Hrvatski znanstveni i obrazovni oblak (HR-ZOO)", referentnog broja KK.01.1.1.08.0001 započeo je projekt HR-ZOO .

Projekt Hrvatski znanstveni i obrazovni oblak (HR-ZOO), za koji je Ministarstvo znanosti i obrazovanja osiguralo gotovo 200 milijuna kuna iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. -2020. ima za cilj izgradnju računalnog i podatkovnog oblaka koji će biti temeljna sastavnica nacionalne istraživačke i inovacijske e-infrastrukture s namjerom da se znanstvenoj i akademskoj zajednici dugoročno osiguraju napredni računalni i spremišni resursi te mrežna povezanost nužni za modernu i multidisciplinarnu znanost, vrhunska istraživanja i obrazovni sustav Republike Hrvatske. Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj u iznosu od 85 %, dok je preostalih 15 % osiguralo Ministarstvo znanosti i obrazovanja RH.

Pored Srca, u projektu HR-ZOO sudjeluju sljedeće partnerske ustanove: CARNET, Institut Ruđer Bošković, Sveučilište J. J. Strossmayera u Osijeku, Sveučilište u Rijeci, Sveučilište u Splitu i Sveučilište u Zagrebu.

Natrag

Pregled odabranih trenutaka