Sve informacije o Srcu i uslugama pronađite na javnom webu Srca.

  • 2020

Započeli radovi na uređenju i opremanju podatkovnih centara HR-ZOO


Krajem ljeta 2020. godine, dvije godine nakon potpisivanja Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za strateški projekt Hrvatski znanstveni i obrazovni oblak (HR-ZOO) u iznosu od gotovo 200 milijuna kuna koje je Ministarstvo znanosti i obrazovanja osiguralo iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija, započeli su radovi na uređenju i opremanju podatkovnih centara HR-ZOO.

Investicija vrijedna 54,5 milijuna kuna obuhvaća prenamjenu postojećih prostora u moderne podatkovne centre spremne za prihvat IKT opreme. Radovi se izvode na lokacijama Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Splitu, studentskog doma u sklopu Sveučilišnog kampusa Osijek Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku, sveučilišnog odjela u sklopu Sveučilišnog kampusa Trsat Sveučilišta u Rijeci i Znanstveno-učilišnog kampusa Borongaj Sveučilišta u Zagrebu i završavaju u rujnu 2021. godine. Nakon toga započinju radovi na lokaciji Srca koji će trajati dodatna 4 mjeseca.

Podatkovni centri u Splitu, Rijeci i Osijeku bit će izgrađeni u sklopu postojećih objekata što donekle ograničava njihove kapacitet dok će izgradnjom podatkovnog centra u sklopu Znanstveno-učilišnog kampusa Borongaj zajednica dobiti podatkovni centar relevantan i adekvatan potrebama moderne znanosti i obrazovanja.

Natrag

Pregled odabranih trenutaka